Ärtsoppa på burk-familjer

1 kommentarPublicerad: 19/01 11:19

En ny inbjudan till matlagningskurs droppade in. Det intressanta var att den riktade sig specifikt till föräldrar. Budskapet var att goda matvanor grundas under barndomen – därför inbjuds mamma och pappa till matlagningskurs.

Hur illa står det egentligen till i hemmaköken? Är det sant eller en myt att barnfamiljer äter halvfabrikat och färdigmat hela tiden? Är det nu så hemskt att äta fabriksproducerad skinkfrestelse eller butikens spenatplättar förresten?

Vad säger du om omgivningens inställning till vardagsmat? Surpupporna som fördömer andras matvanor kan se sig i spegeln? Aktiva matmänniskor som vill återupprätta god och enkel kökskonst ska hyllas? Eller?

1 kommentar Skriv kommentar

  1. Kommentar #1 - Petri: 19/01 13:27

    Det största problemet med halvfabrikat är att de är så utstuderat smaklösa, normaliserade och tråkiga. Dessutom är de så fullpumpade med konserveringsmedel att de skulle överleva ett atomkrig. Är halvfabrikaten vad vi vill lämna efter oss till kommande generationer?


RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

En nypa salt

RSSEn nypa salt

Annika Rentola kladdar med fingrarna i smeten och kör tårna i trädgårdsmyllan

  • Om bloggaren

    Annika Rentola blir toklycklig över perfekta råvaror, älskar kockar med kunskap och bugar djupt för trädgårdsmästare med visioner utöver det vanliga. Själv ser hon sitt amatörliv vid spisen och i trädgården som en liten burk. När man skruvar av locket ploppar överraskningar, frågetecken, aha-upplevelser och underliga sammanträffanden fram. Den här amatörkocken och hobbyodlaren äger exakt ett grundrecept: En nypa experimentlusta blandas med en nypa salt. Voilà!
  • Kalender

    januari 2011
    M T O T F L S
    « Dec   feb »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Etiketter

  • Kategorier