En ny inbjudan till matlagningskurs droppade in. Det intressanta var att den riktade sig specifikt till föräldrar. Budskapet var att goda matvanor grundas under barndomen – därför inbjuds mamma och pappa till matlagningskurs.
Hur illa står det egentligen till i hemmaköken? Är det sant eller en myt att barnfamiljer äter halvfabrikat och färdigmat hela tiden? Är det nu så hemskt att äta fabriksproducerad skinkfrestelse eller butikens spenatplättar förresten?
Vad säger du om omgivningens inställning till vardagsmat? Surpupporna som fördömer andras matvanor kan se sig i spegeln? Aktiva matmänniskor som vill återupprätta god och enkel kökskonst ska hyllas? Eller?
1 kommentar Skriv kommentar
RSS feed for comments on this post.
Det största problemet med halvfabrikat är att de är så utstuderat smaklösa, normaliserade och tråkiga. Dessutom är de så fullpumpade med konserveringsmedel att de skulle överleva ett atomkrig. Är halvfabrikaten vad vi vill lämna efter oss till kommande generationer?