Galen växtkraft

0 kommentarerPublicerad: 21/12 17:16

Som du ser är det vintervila som gäller i växthuset – för övrigt byggt av det som åkte ut när bastun byggdes om för många år sedan. Sommartid bor min absoluta favoritkrydda, citrontimjan, i krukor och korgar därute.

I ett desperat försök att inte ta livet av just den här örten bar jag in den och kusinen apelsintimjan i huset när hösten blev kall. Har hällt lite vatten i krukorna när jag gått förbi ibland och nu – nu har citrontimjanplantan blivit komplett galen. Mitt i vintern pressar den fram ljusgröna små blad bland dem som redan torkat på stjälkarna. Detsamma gör kaffeplantan. I våras blommade den för första gången under sitt sjuåriga liv hos mig. I höstas väntade jag på att bönorna skulle bli röda och mogna så att jag skulle kunna rosta och mala. Men de rackarns bären är släta och gröna och helt oberörda av mina önskningar.

Kanske någon kaffeodlare vet vad det är som händer i min kruka? Kan det vara så att jag har en sort som ska ha gröna bär? Vad dt är för latinskt namn på ståtligheten? Sorry …

Leave a comment

En nypa salt

RSSEn nypa salt

Annika Rentola kladdar med fingrarna i smeten och kör tårna i trädgårdsmyllan

  • Om bloggaren

    Annika Rentola blir toklycklig över perfekta råvaror, älskar kockar med kunskap och bugar djupt för trädgårdsmästare med visioner utöver det vanliga. Själv ser hon sitt amatörliv vid spisen och i trädgården som en liten burk. När man skruvar av locket ploppar överraskningar, frågetecken, aha-upplevelser och underliga sammanträffanden fram. Den här amatörkocken och hobbyodlaren äger exakt ett grundrecept: En nypa experimentlusta blandas med en nypa salt. Voilà!
  • Kalender

    december 2010
    M T O T F L S
        jan »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Etiketter

  • Kategorier