God jul!

0 kommentarerPublicerad: 23/12 14:05

Om några timmar börjar det roligaste köksjobbet. Snart rörs kladdig tryffelsmet till godis, lös surmjölksdeg blir till jullimpor och fiskmoussen läggs att vila i formen tills hela härligheten kan stjälpas upp. Mellan verserna har jag tänkt koka bondost.

Det roligaste kommer förstås allra sist. Att lägga upp på vackra fat, dekorera med gräslök, malen sumak, färska ätbara blommor eller vad man har lust med ger enorm tillfredsställelse. Jag uppmanar dig att njuta av köksjobbet i kväll och i morgon. Glöm stressen. Låt fantasin flöda. Byt ut dina måsten mot dina nya idéer. Låt bli det där du egentligen inte skulle orka med – ta det nästa jul i stället.

God jul!

Leave a comment

En nypa salt

RSSEn nypa salt

Annika Rentola kladdar med fingrarna i smeten och kör tårna i trädgårdsmyllan

  • Om bloggaren

    Annika Rentola blir toklycklig över perfekta råvaror, älskar kockar med kunskap och bugar djupt för trädgårdsmästare med visioner utöver det vanliga. Själv ser hon sitt amatörliv vid spisen och i trädgården som en liten burk. När man skruvar av locket ploppar överraskningar, frågetecken, aha-upplevelser och underliga sammanträffanden fram. Den här amatörkocken och hobbyodlaren äger exakt ett grundrecept: En nypa experimentlusta blandas med en nypa salt. Voilà!
  • Kalender

    december 2010
    M T O T F L S
        jan »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Etiketter

  • Kategorier